9 Okt 2024

JADA MØDER SYMFONIORKESTRET COPENHAGEN PHIL

Den danske powerkvinde, Jada, er klar til at tage det næste skridt på sin succesfulde kurs mod stjernerne, når hun møder Copenhagen Phil – og med sin vanvittig imponerende vokal præsenterer en eksklusiv koncert fuld af både sårbare øjeblikke og det helt store udtræk indflettet i spritnye symfoniske fortolkninger med orkestrets storslåede lydtæppe som baggrund. Billetsalget starter på torsdag.

Med sin personlige og ærlige popmusik, gennemsyret af både mod og skrøbelighed, har Jada de senere år taget den danske musikscene med storm. Her har hun skabt sig et univers, der bryder med de klassiske rammer og skubber til både grænser, genrer og tendenser. Nu er tiden kommet til at slå sig sammen med de mange klassiske musikere i Copenhagen Phil i en intim, powerful og overrumplende koncert med fuld smæk på alle instrumenter – der løfter Jadas musik til uprøvede højder i helt nye og storslåede symfoniske udgaver for orkester, klaver og kor. Det bliver Jadas første større indendørsshow, siden hun lagde Royal Arena ned.

Selv siger Jada:

”Jeg forventer, det bliver en helt anderledes aften, fordi rammerne slet ikke er, som de plejer – det bliver mere intimt og måske også endnu mere nøgent og levende, for der kommer ikke til at være andet lyd end min stemme og bandets og orkestrets instrumenter i koncertsalen.

Jeg er vokset op med alt mulig musik, i den grad også klassisk, da min farfar er klassisk komponist. Så for mig er det også en drøm, der går i opfyldelse at få lov til at blande verdenerne på denne her måde.

Efter jeg fødte min datter, er jeg blevet mere bevidst om min forgængelighed, og det har betydet, at jeg er blevet endnu mere optaget af levende musik og akustiske instrumenter: fingre på strenge og lunger med luft, der skaber lydbølger, som forsvinder igen. Lydbølger, der ligesom mig og os alle sammen, vil forgå, men som fandtes og betød noget stort for nogen. Derfor glæder jeg mig særligt meget til denne aften, hvor min stemme og instrumenterne og publikum skal eksistere sammen og skabe noget helt særligt. Jeg glæder mig så meget til at synge sangene på en helt anden måde, end jeg plejer, og måske opleve dem tage helt nye former sammen med orkestret. Jeg håber, det bliver en aften, hvor vi alle går derfra lidt lykkelige og berusede af musikken og livet.” 

Jada er kendt og anerkendt for sin unikke stemme og ærlige tekster i en kombination af pop, R&B og elektroniske elementer. En helt særegen stil, der har tryllebundet publikum og anmeldere både nationalt og internationalt. Hun er uden tvivl en af Danmarks mest nærværende popstjerner. Et ikon, specielt for den unge generation af kvinder, der med sine autentiske popballader viser os en befriende sårbarhed samtidig med, at hun udstråler en lige så befriende og smittende selvsikkerhed.

I 2019 udgav Jada sit debutalbum ’I Cry A Lot’ og i maj 2022 sit andet album ‘Elements’. Hun har spillet på landets største festivaler og scener og har senest udgivet sangen ‘Saturn Return’ sammen med MØ. Også en lang række af landets største priser og anerkendelser er regnet ned over Jada såsom Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris, P3’s Talentpris ved P3 Guld, Steppeulve som ‘Årets livenavn’, ‘Årets vokalist’, ‘Årets håb’ og ‘Årets sang’, ‘Årets talent’ ved Carl Prisen samt ‘Årets nye danske livenavn’ ved Danish Music Awards.

Billetsalget starter torsdag den 10. oktober 2024 kl. 12 på www.copenhagenphil.dk

’60 minutes’ er Copenhagen Phils koncertrække, hvor toneangivende rytmiske artister møder symfoniorkestret og præsenterer deres musik i helt nye sammenhænge indhyllet i de klassiske instrumenters uendeligt mange smukke og episke klangmuligheder. Tidligere har artister som Emma Sehested Høeg, Blaue Blume, Stine Bramsen, Tina Dickow, When Saints Go Machine, Søren Huss, Mew, Nikolaj Nørlund, Christopher og Veto mødt symfoniorkestret.

PRAKTISK INFO

’60 minutes of Jada’

28. januar 2025 kl. 18

28. januar 2025 kl. 21

Konservatoriets Koncertsal