25 Jun 2024

Drømmende indiepop-perler fra Chris Cohen i VEGA den 4. december

Drømmende indiepop-perler fra Chris Cohen i VEGA 

Den amerikanske musiker og sangskriver har et alenlangt CV spækket med fabelagtige musikalske nedslag. Udover at udgive sine egne fængslende indiepop-kompositioner har han været medlem af det mægtige rockband Deerhof, udsendt forunderlige artrock sange med The Curtains og samarbejdet med artister som Weyes Blood, Kurt Vile, Le Ren og Marina Allen.

Den 12. juli udgiver han sit nye album Paint a Room, der følger op på det mesterlige selvbetitlede album fra 2019.

Gennem sprøde hooks, himmelråbende smukke harmonier og fremdrevne grooves croooner Chris Cohen dybsindig lyrik ud om verdens både storslåethed og kompleksitet.

Albummet er indspillet live i samarbejde med bassist Davin Givhan, trommeslager Josh Da Costa og keyboardspiller Jay Israelson, der hver især har givet ekstra liv og finesse til de demoer, som blev sendt til dem inden indspilningsprocessen startede.

Cohen har allerede givet en forsmag i form af den smerteligt smukke “Sunever”, der handler om et transkønnets barn, der kæmper for at høre til og finde sin rette hylde, mens Cohen beroligende sygner: “You’re gonna find a way.”

På Paint a Room føles Cohens musik som en varm forårsbrise, let at elske og blid at mærke. Men den bærer ofte på noget tungt og dybereliggende, som gemmer sig bag de mælkehvide skyer.