27 Jun 2023

Den skotske folk-musiker James Yorkston og den svenske The Cardigans-sanger Nina Persson besøger Studie 2 med deres fælles…

Den skotske folk-musiker James Yorkston og den svenske The Cardigans-sanger Nina Persson besøger Studie 2 med deres fælles album ’The Great White Sea Eagle’ den 23. november 2023. Publikum kan glæde sig til at opleve Yorkstons stille organiske musik kombineret med Perssons flotte vokalharmonier.

James Yorkston er god til at vælge sine samarbejdspartnere. Han har tidligere arbejdet med Kieran Hebden fra Four Tets, Alexis Taylor fra Hot Chip, Cocteau Twins’ bassist Simon Raymonds og nu Nina Persson fra The Cardigans på sit seneste album ’The Great White Sea Eagle’. Et samarbejde, som ser godt ud på papiret, fungerer ikke altid i virkeligheden, men i dette tilfælde er kemien formidabel. Yorkstons stille organiske musik og Perssons fine og søgende stemme bygger sammen med Second Hand Orchestra en verden, der er lige så smukt levende, som den er tankevækkende trist. Ligesom Yorkstons forrige album ’The Wide, Wide, River’ ser ’The Great White Sea Eagle’ ud til at blive et af de seneste års bedste og mest ængstelige folk-albums, og har bl.a. modtaget 5 stjerner i Weekendavisen: ” Cardigans-sangeren, Nina Persson, imponerer med flotte vokalharmonier på et vellykket folk-album.”