UDSOLGT

THE MØ VEGA TAKEOVER: No Mythologies To Follow 10 Year Anniversary Shows
MØ overtager VEGA med jubilæumsshows

Support: Helena Gao

Til marts er det 10 år siden, MØ udgav det skelsættende album No Mythologies to Follow. Det fejrer hun med to særlige albumkoncerter i VEGA samt et takeover af spillestedet, hvor man kan komme helt ind i verdensstjernens kreative værksted.

Få albums i dansk musikhistorie har haft så stor gennemslagskraft som Møs debutalbum No Mythologies to Follow. Ikke bare var det med til at katapultere MØ ud som international stjerne, det repræsenterede en æra, hvor pop og power smeltede sammen. Og hvor man begyndte at vende sin skrøbelighed til styrke.

Det bliver alt sammen eftertrykkeligt fejret, når MØ til marts spiller to særlige koncerter i VEGA, hvor publikum får albummet i fuld længde, krydret med andre numre fra den æra.

”Jeg glæder mig sygt meget til at dykke ned i det hele igen. Det var en magisk tid for mig. Efter at have kæmpet med musikken prøvede jeg for første gang at skrive helt frit fra leveren og intuitivt. Og så mødte jeg en producer i Ronni Vindahl, som formåede at løfte det. For mig var det en magisk tid, hvor jeg følte mig i fuld kontakt med mig selv og mine drømme,” siger MØ.

VEGA er valgt som venue, fordi det smukke københavnske spillested betyder noget særligt for MØs rejse. Hun spillede der som en del af VEGAs Udvalgte i 2013 og siden fulgte tre shows i Store VEGA i månederne omkring debutalbummet. Efter en af de koncerter skrev Politiken begejstret:

”Mø tager, hvad hun kan bruge af pophooks, rockhyl og hiphopslagkraft og knytter det instinktivt i en næve af fremtidspop […] I salen stod alle pigerne med hestehaler i vejret og spejlede sig. De har fået sig et stærkt og selvstændigt idol.”

Udover koncerterne laver MØ et decideret take-over i VEGAs historiske rammer. Hun indretter flere rum, så publikum – både koncertgængere og folk udefra – kan blive ført igennem hendes kreative processer; både i forhold til musik, koncerter og visuelt udtryk.

Koncerterne finder sted 15. og 16. marts, mens MØs take-over af VEGA løber hele ugen op til koncerterne.

I året op til udgivelsen af No Mythologies to Follow havde MØ etableret sig som et af de mest lovende navne på den internationale musikscene. Hun havde allerede spillet over 100 koncerter i 20 forskellige lande, været feature på Aviciis debutalbum og blevet fremhævet blandt BBC-dj’en Zane Lowes favoritter. Albummet blev en foreløbig kulmination, da det foruden at rumme hits som ’Pilgrim’ og ’Don’t Wanna Dance’ fik positive anmeldelser i medier som Pitchfork og The Guardian. Herhjemme førte No Mytholgies to Follow blandt andet til fire Danish Music Awards, fire Gaffa Prisen og hovedprisen ved P3 Guld. Året efter kom MØ på lystavlen hos alle musikelskere i verden, da hun sang på det globale hit ’Lean On’, der blev alle tiders mest streamede sang på Spotify.

Billetsalget starter fredag d. 1. december klokken 10.00 hos Ticketmaster.