020222 Goss 4 Credits Kristine Sokolowski 020222 Goss 4 Credits Kristine Sokolowski

GOSS udgiver nyt album på fredag!

Goss udgiver den 25. februar sit nye album ”I Feel Like Planet Earth”, der trækker paralleler mellem hans eget liv og planeten Jorden

»Hvordan kan man undgå at blive dybt påvirket af at leve i en verden, der er ved at gå i stykker?« Det er ét af de spørgsmål Goss (Mads Damsgaard Kristensen) har arbejdet med i processen med at skabe sit nye album ”I Feel Like Planet Earth”, der tager udgangspunkt i hans eget liv og trækker paralleller til planeten Jorden:

”Næsten halvvejs igennem arbejdet på “I feel like planet earth” fandt jeg ud af at jeg havde det der hedder en belastelses-depression og at der var mange ligheder mellem min tilstand og planetens tilstand. At planeten også ret tydeligt havde en belastelses-depression” fortæller Goss og fortsætter: ”Planeten forsøger på alle mulige måder at få tilstanden til at ændre sig og på den måde føles vulkanudbrud, tsunamier, forhøjede temperaturer og covid 19 alle som reaktioner på en uholdbar tilstand.”

Dermed er scenen sat for det nye album og et univers, hvor Goss ærligt beretter om egne oplevelser og følelser samtidig med at han leder efter flere ligheder mellem sig selv og planeten Jorden:

”Alle sangene er personlige sange om mit eget liv, som tager udgangspunkt i ret konkrete oplevelser, følelser, perioder og tanker, men jeg har gennem hele processen arbejdet med at planeten skulle være dybt forankret i hver sang. Enten skulle sangene kunne synges fra planetens perspektiv eller til planeten. Jeg er nok ikke kæmpe fan af menneskeheden - og det ligger eksplicit i titlen: I Feel Like Planet Earth. Jeg hepper på en måde mere på planeten end på menneskeheden” fortæller Goss.

I efteråret 2020 udgav Goss sit anmelderroste debutalbum ”Group Therapy”, der blev udnævnt som et årets bedste danske album af Politiken. På det nye album har Goss skabt et nyt univers, men det kan alligevel betragtes som en søsterplade til ”Group Therapy”: ”De er forbundne både i det musikalske udtryk og gennem tematikker, men også fordi de er lavet indenfor den samme periode og derfor deler energi og stemning” siger Goss.

Goss debuterede i 2016 med singlen ”I Want To Know?????” og i 2017 udkom hans debut EP ”Healthcare”, der fik international anerkendelse af (blandt andre) BBC Radio 1, The Line of Best Fit og CLASH. Siden da er det blevet til endnu en EP, et debutalbum – begge anmelderroste - og en europæisk support tour for Mura Masa og liveshows på blandt andet Roskilde Festival og Heartland Festival. Senest har Goss udgivet singlerne ”Mad Man” (P3’s Uundgåelige), ”Adrenaline”, ”Ocean” og ”Blue” ft. Mercedess, som alle er med på det nye album og som hver især har understreget at Goss har en plads i toppen på den danske musikscene.

Til marts tager Goss på sin hidtil største Danmarksturné, I FEEL LIKE PLANET EARTH TOUR, hvor han spiller 19 koncerter rundt om i landet frem til april.