Forest Swords Bolted Press 2023 Web Forest Swords Bolted Press 2023 Web

FOREST SWORDS

Tir. 5 Dec HOTEL CECIL KØBENHAVN

Support: part time boy

Forest Swords – aka komponist/producer Matthew Barnes – skød for alvor til tops på den elektroniske scene i 2013 med debutalbummet ‘Engravings’, der fik topkarakterer fra blandt andre Pitchfork, Stereogum, Resident Advisor og Soundvenue. Opfølgeren ‘Compassion’ høstede flere anmelderroser for Barnes’ forførende og eksperimenterende blanding af dyster elektronisk musik, dub- og breakbeats, dance, drone, house m.m. Der kan skrives side op og side ned om den virtuositet, Forest Swords manifesterer med denne udgivelse – Soundvenue, anmeldelse af ‘Compassion’, 5/6 stjerner. Forest Swords excellerer ved sin evne til at sammesætte sansemættede og berusende lydlandskaber, der har fået prominente medier til at sidestille ham med både James Blake, Four Tet og Bon Iver. ‘Engravings’ – Pitchfork, ‘Best New Music’, 8.5 Den britiske mesterkomponist besøgte sidst Danmark i 2017 og vender nu tilbage med sangene fra sit længeventede tredje album, hvorfra singlen ‘Butterfly Effect’ byder på gæstevokal fra den ikoniske sangerinde Neneh Cherry, der kolliderer med Barnes’ soniske soundscapes og industrielle klange.

part time boy: part time boy er en formskifter influeret af dyr, computerspil og deres vej mod at blive en transgender-non-binær-demon. De komponerer både blødt og hårdt art-hyperpop gennem computergenererede og menneskeskabte samples.

Gennem deres kompositioner udforsker de kærlighed, traumer og barndomsminder. Deres projekt er baseret på at lade det indre barn blive hørt og set. De genskaber det legesyge sind hos et barn i en voksen krop og gennem det taler de imod de normative diskriminerende strukturer i samfundet. Forsøger at nedbryde det, tone for tone, dag for dag. Deres tekstunivers er ivrigt, men legende. part time boy repræsenterer forskellige aspekter af sig selv, gemt bag karikaturer i hver sang, de præsenterer. Dette gør deres diskografi evigt spændende, og du vil aldrig være sikker på, hvad der kommer næste gang. De opfordrer publikum til at være åbne over for deres evigt skiftende verden og selvfølgelig - evigt skiftende skabninger. Dyk ned i part time boys farvande og udforsk deres sind - deres hjertehotel er åbent for besøgende.

DISCOVER