Ikonfoto Myrkur Dato Hoj Ikonfoto Myrkur Dato Hoj

COPENHAGEN PHIL PRÆSENTERER 60 MINUTES OF MYRKUR

Ons. 2 Feb KONSERVATORIETS KONCERTSAL KØBENHAVN

COPENHAGEN PHIL PRÆSENTERER 60 MINUTES OF MYRKUR

Copenhagen Phil er klar med endnu en 60 minutes koncert – denne gang med den danske black metal sangerinde, sangskriver og multiinstrumentalist Myrkur, der gæster symfoniorkestret i februar 2022. Billetsalget starter i dag.

I rækken af Copenhagen Phils 60 minutes koncerter præsenterer orkestret nu sangerinden Amalie Bruun fra det danske black metal projekt Myrkur. Myrkur har de senere år turneret verden rundt og spillet hård rock på utallige metalfestivaler. Den 2. februar 2022 lægger hun vejen forbi Copenhagen Phil på orkestrets hjemmebane i det tidligere Radiohus på Frederiks¬berg, hvor hun optræder uden sine faste musikere – men i stedet med kor og klassisk orkester som ét stort band.

Koncertens musikalske omdrejningspunkt er Myrkurs kritiker¬roste album Mareridt fra 2017, der i aftenens setup fortolkes i et nyt symfonisk take og spilles fra start til slut – tilføjet uropførelser af helt nye sange, der alle kredser om Mareridt. Mareridt blev kåret som ’Årets Album’ ved Metal Hammer’s Golden Gods Awards i 2018.

Den store opgave med at omskrive et metalalbum til i stedet at blive fremført i en større og intens opsætning af et klassisk symfoniorkester – og uden sine egne faste musikere – står både Myrkur og komponist Karsten Fundal for. Fundal har tidligere arrangeret musikken til Copenhagen Phils 60 minutes koncerter med bl.a. Den Sorte Skole, Mew og Efterklang.

Selv siger Myrkur: “Det er drøm for mig at få æren af at opføre mit album ‘Mareridt’ i selskab med Copenhagen Phil. En række klassiske komponister var store inspirationskilder for mig, da jeg skrev dette album, og jeg glæder mig derfor meget til at forvandle et metalalbum til en symfoni. Vi skal dykke dybt ned i det underbevidste, det mørke og det smukke – ind i mareridtet.”

Myrkur debuterede i 2014 med en selvbetitlet ep efterfulgt af studiealbummet M året efter. I 2017 udgav hun sit andet studiealbum Mareridt, og sidste år kom pladen Folkesange – alle til betydelig kritikerros.

Billetsalget starter torsdag den 21. oktober 2021 kl. 10 på www.copenhagenphil.dk

PRAKTISK INFO ”60 minutes of Myrkur” 2. februar 2022 kl. 21 Konservatoriets Koncertsal Myrkur Copenhagen Phil Musik / “Mareridt” i ny symfonisk opsætning m. kor + uropførelser af nye sange Dirigent / James Sherlock Arrangør / Karsten Fundal Billetsalget starter fredag den 15. oktober kl. 10 på www.copenhagenphil.dk Pris / 325-395 kr. inkl. gebyr Pressefotos Koncerten støttes af Augustinus Fonden, Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond samt Dansk Tennis Fond.