Takykardia 1080X1350 Takykardia 1080X1350

TAKYKARDIA

Takykardia (nomineret til Steppeulven 2021) er et af de mest spændende navne, der er dukket op på den danske musikscene de senere år.

De er ifølge Worldwide FM (Dan Blake) “One To Watch 2021” og deres fans tæller bl.a. Gilles Peterson og Lauren Laverne (BBC Radio 6 Music) og Jamz Supernova (BBC Radio 1 Xtra). Takykardia er pop-smede, der med sikker tæft kombinerer elementer fra trip-hop, alternativ r'n'b, UK jazz, dream-pop og sågar 90’er-dance.

I november 2020 udgav Takykardia deres anmelderroste debutalbum ‘Better’, (produceret af den prisvindende Anders Boll), som i løbet af 2021 vil blive et komplet visuelt album (med videoer af Luna Matz og kunstneren Alabama Shepherd).

“Der er top-10-potentiale her, også uden for landets grænser.” - 4 hjerter, Politiken

“Takykardias progressive popmusik er både vidunderligt vellydende og emotionelt slagkraftig” - 5 stjerner, Soundvenue

“Wauw. Takykardia har bestemt sat sit aftryk på den danske (og internationale) musikscene med et debutalbum, der udfordrer den gængse popmusik-lytter.” - 5 stjerner ,GAFFA

“Det bliver ikke bedre end Takykardias fantastiske debut-album.” - Bands of Tomorrow

Takykardias univers er fortryllende og dragende på en måde, som engagerer lytteren og gør én nysgerrig efter at vide, hvad der er i vente.

Troels Dankerts innovative og dynamiske trommespil skaber fundamentet for bandets alsidige sangstrukturer og arrangementer. Med en instrumental ramme, som spænder fra stemningsskabende lag til crescendo-agtige synth-stabs udbygger og fremhæver keyboardist David Nedergaard de raffinerede og uimodståeligt fængende pop-hooks.

Disse bjergtagende soniske teksturer skaber den perfekte base for Takykardias frontkvinde. Forsanger Luna Matz' brutalt ærlige tekster berører relaterbare temaer som begær, angst, dynamikkerne i et livslangt venskab, stjernetegn, usund tiltrækning, onani, spildtid med smartphones, Tinder etc. Med et opmærksomt øje på omverdenen og et soleklart talent for at udtrykke sine observationer og erfaringer er Luna Matz en af de mest unikke sangskrivere og interessante sangerinder i Danmark i dag. Soundvenue kalder hendes spændvidde uforlignelig. Hendes imponerende og karismatiske stemme leverer melodilinjerne med uimodståelig passion og et nærvær, som står mål med hendes utrolige karisma på en scene.

For at lade deres vision blomstre i fuldt flor har Takykardia hyret en bred vifte af talentfulde musikere. Instrumenteringen, som spænder fra bas og guitar over trompet og tværfløjte til harpe, er endnu et solidt vidnesbyrd om Takykardias format og talent. Som live-act er Takykardia et vidunder at beskue, og det er endnu et aspekt, som placerer gruppen i en liga for sig. Med Luna Matz’ baggrund indenfor dans og performancekunst skaber Takykardia spektakulære, koreograferede koncerter, som er visuelle overflødighedshorn, og hvor frontkvinden interagerer med publikum som et funklende, flamboyant og nærværende popidol. Det er et aspekt, som er blevet behørigt bemærket i den danske musikpresse. Toneangivende medier som Soundvenue, Undertoner og Regnsky fremhævede således Takykardias koncert på SPOT Festival i 2019 som en af festivalens bedste det år, og Bands of Tomorrow kvitterede med 5/5 stjerner for bandets release-koncert på Xenon, København i november 2020: “Takykardia leverede en magtdemonstration af en koncert – visuelt såvel som lydmæssigt – og er et band, der skal og må opleves live.”

For at booke denne artist, se nedenstående kontaktoplysninger

  • Agent

    Freja Becker
    +45 28401516

    freja@luger.dk