Image005 Image005

PIL

Fre. 16 Feb Richter Gladsaxe

Pil 2024

Tor. 22 Feb Tøjhuset Fredericia

Pil 2024

Fre. 23 Feb Bygningen Vejle

Pil 2024

Lør. 24 Feb Fermanten Herning

Pil 2024

Fre. 1 Mar Train Aarhus

Pil 2024 (UDSOLGT)

Lør. 2 Mar Godset Kolding

Pil 2024

Tor. 7 Mar Borgerforeningen Svendborg

Pil 2024

Fre. 8 Mar Studenterhuset Aalborg Aalborg

Pil 2024

Lør. 9 Mar Posten Odense

Pil 2024

Tor. 14 Mar Gimle Roskilde

Pil 2024 (FÅ BILLETTER)

Fre. 15 Mar Stars Vordingborg

Pil 2024

Lør. 16 Mar Horsens Ny Teater Horsens

Pil 2024

Tor. 21 Mar Vega København

Pil (EKSTRAKONCERT) - UDSOLGT

Fre. 22 Mar Vega København

Pil 2024 (UDSOLGT)

Photo credit: Simon Roldsgaard

Pil skriver dansksprogede sange om de skæve følelser i et opløftende og legende popunivers. Ensomhed og ulykkelig kærlighed beskrives så præcist som muligt, så lytteren kan mærke, der er noget på spil og samtidigt kan nikke genkendende til de udpenslede, pinlige scenarier. Som når Pil står på et levende dansegulv, omringet af mennesker, og aldrig har følt sig mere ensom i hele sit liv.

Historien om Pil tager for alvor sin begyndelse med udgivelsen af hendes debut-EP ’Når Du Går Herfra’, som fik særlig ros for sine velskrevne danske tekster, der af Soundvenue blev kaldt “mesterligt konstrueret”.

Især sangen “Nattely” har givet Pil en masse omtale i musikmagasiner og loyale lyttere på Spotify, som i december 2019 inviterede hende til at deltage i netværksmiddagen under initiativet “Equalizer Project”, som sætter fokus på kvindelige artister, sangskrivere og producere. Her fik Pil bl.a. muligheden for at dele personlige erfaringer med sin store inspirationskilde Medina. Siden udsendte Pil singlerne ’Gulvet’ og ’Omvendt’ med Andreas Odbjerg, som blev et stort radiohit.

I sommeren 2021 vandt Pil DR Karrierekanonen og fik igen rosende ord med på vejen for sit tekstunivers: - Vi har at gøre med nogle kunstnere, som ikke er bange for at skrive om det, der er svært. De laver musik, som gør, at man føler, man kender personerne bag bedre. Og det er en kæmpe kvalitet, for det betyder, de kan give noget af sig selv, udtalte Pelle Peter Jencel.

Pil udsendte i september 2021 singlen ’Inde I Mig’, som fik begejstrede ord med på vejen fra anmeldere hos bl.a. Berlingske og Politiken og fandt vej til fast rotation på både P3 og P4.

I år har Pil udsendt en duet sammen med Burhan G, der allerede for 1 år siden tog fat i hende og spurgte, om han måtte lave en ny version af hendes single ’Gulvet’. - Nogle gange hører jeg sange, hvor jeg tænker ’den gad jeg godt, at jeg havde skrevet’. Sådan har jeg det med ’Gulvet 22’, skrev Burhan G på sin Instagram-profil, da den nye version af nummeret udkom i februar.

Pil spillede i efteråret 2021 sin første udsolgte koncert på Ideal Bar i Vega. Til efteråret har hun en udsolgt koncert i Lille Vega samt masser af turnévirksomhed sommeren over.

Lige nu er Pil aktuel med sit debutalbum ’’Kom Vi Flyver, Siger Du’’ som udkom 13. maj 2022. Albummet indkapsler alt det, hun som sangskriver står for og skriver om; den svære kærlighed, ensomhed og tvivl.

LYT TIL ALBUMMET HER