Emely 2022 Emely 2022

EMELY

Hele sit liv, har Emely sunget og skrevet sange fyldt med hjerteblod og drømme. Fredag den 22. april udkommer ’Running’ – et fængende debutudspil om håbløs forelskelse, som i et uforudsigeligt popunivers skaber hjertesorger på dansegulvet.

”Jeg er romantiker på godt og ondt og går ofte helt ind i meget specifikke følelser. På den måde, bearbejder jeg alt det svære ved at være ung i 2022 og får gransket dele af mig selv, hvor jeg aldrig har været før.”

Sådan fortæller den 25-årige debutant der med sange i et uforudsigeligt popunivers, hvor alt kan ske i mødet mellem det organiske og elektroniske, skriver tekster og melodier ud fra et dogme om ægte følelser og erfaringer – og gerne de mest hidsige oplevelser med familie, venner, kærlighed og i mødet med sig selv.

Debutsinglen, ’Running’, er det perfekte eksempel på Emely’s sangskrivning. Sangen er blevet til med hendes ven og samarbejdspartner, producer Markus Artved. Studiet var totalt mørklagt for at skabe det rette intime rum, der kunne forløse følelsen af håbløs forelskelse og skabe den særlige stemning af hjertesorger på dansegulvet.

”Jeg havde haft sætningen, "Why won't you love me, I make it so easy", liggende et stykke tid og ville ikke bruge den, før vi havde det helt rigtige lydbillede. Den handler om, at stå med tanken: Jeg har gjort ALT du vil have, har lavet om på mig selv og gjort mig selv så elskelig som overhovedet muligt - og ovenikøbet ignoreret alle mine egne følelser og behov - og ALLIGEVEL vil du mig ikke! ’Running’ er valget man tager, om at "kæmpe" videre og blive ved med at løbe, fordi man ikke er klar til at give op,” fortæller Emely.

Emely spillede sin første officielle koncert tilbage i november, da hun var support for Phlake – men sidenhen er hypet omkring hende kun vokset – og med en maj måned, der består af en support-tour for Lukas Graham og SPOT Festival er vejen for alvor lagt for det nye pophåb. Emely er vokset op i et kreativt hjem, hvor der altid var nogen der sang eller spillede – hendes mor er sangerinde og faderen bassist. Selv, begyndte hun at spille klaver som ganske lille, men det var med en guitar, som hendes far havde foræret hende, i hånden, at den 10-årige Emely fik sin åbenbaring. I en tidlig alder oplever hun, at kunne sætte ord på selv de sværeste følelser – som da hendes morfar dør, og hun skriver en sang til ham. Hun skriver digte – og altid på engelsk – og ordene bliver til melodier.

Her er en ny dansk sangerinde, musiker og sangskriver med et kontrastfyldt udtryk og pop fuld af hjerteblod, følelser og drømme. Emely er musik. Sådan har det altid været – og sådan er det for alvor nu med udgivelsen af ’Running’.

Discover

    Kontakt

    • Agent

      Martin Rinza

      martin@luger.dk