Efterklang Single Og Album Foto Efterklang Single Og Album Foto

EFTERKLANG

Uanset om der er tale om deres tidlige elektroniske post-rock (‘Tripper' 2004) eller deres senere field recording ekspedition i en spøgelsesby på Svalbard (‘Piramida’ 2012) så udviser de danske eventyrlystne pop-eksperimentalister Efterklang inspirerende entusiasme med hvert eneste nyt foretagende, de kaster sig ud i.

I 2019 udgav de deres 5. album ‘Altid Sammen’, som tog dem på en lang Europæisk turne med udsolgte koncerter i f.eks Hamburgs Elbphilharmonie, Koncerthuset i København og Londons Barbican Concert Hall, inden pandemien lukkede alt ned i marts 2020.

Den 8. oktober 2021 udgiver Efterklang deres nye album Windflowers. Første single ”Living Other Lives” udkom 16. juni med en stemningsfuld musikvideo indspillet på Møn – ligesom albummet. Læs mere om det kommende album nedenfor.

Bandet, der består af de tre barndomsvenner Mads Brauer, Casper Clausen og Rasmus Stolberg, dyrker en for evigt nysgerrig tilgang til deres musiske udtryk og band-identitet. Sideløbende med deres mange albums og projekter har Efterklang udviklet sig til et særligt stærkt og medrivende liveband. Deres koncerter er smukke og gribende, men også rå, energiske og bygget op omkring et stærkt fællesskab mellem publikum og band.

Det er ikke nok for Efterklang at spille for et publikum – de ønsker at spille med og inddrage publikum med ambitionen om at skabe en ægte samhørighedsfølelse og ophæve afstanden mellem artist og modtager. Dette gør sig især gældende ved deres koncerter, men kommer også til udtryk via deres populære sokkeklub (Efterklang’s Sock Society) og eksempelvis ved deres to dokumentar/musikfilm ‘An Island’ (Vincent Moon, 2011) og ‘The Ghost of Piramida’ (Andreas Koefoed, 2012), som fik premiere ved mere end 2000 fremvisninger afholdt af fans verden over.

Om Windflowers:

Hvert forår springer anemonerne (windflowers) ud i en eksplosion af farver i de danske skovbunde. Det er et symbol på håb og forandring, der forsvinder lige så hurtigt som det kommer, som en del af naturens konstante cyklus.

Efterklangs nye album Windflowers er deres sjette i rækken, og deres første udgivelse hos pladeselskabet City Slang. Med Windflowers fortsætter Efterklang deres mangeårige musikalske karriere med endnu et storslået album, som denne gang udspringer af en tid, hvor verden stod mere eller mindre stille. Det resulterede i et nyt album, som bragte medlemmerne Casper Clausen, Rasmus Stolberg og Mads Bauer tættere sammen og som kanaliserer håb og forandring ligesom anemonerne i skovbunden, der har navngivet albummet. På Windflowers er det som om bandet har destilleret og forfinet deres mangeårige ofte eksperimenterende samarbejde til nogle af deres bedste og mest direkte sange hidtil.

Stærk ny kreativ energi

Efterklang har i snart tyve år sat en unik standard for eksperimentel, elektronisk og følelsesfuld kammer-pop. Da verden sidste år pludselig gik i stå besluttede bandet at gå i studiet og lave ny musik. Under en global, men også personlig undtagelsestilstand, fandt Efterklang sammen en stærk ny og kreativ energi, som på mange måder mindede dem om hvordan det hele føltes da de startede bandet. Det var følelsen af at skabe uden nogen stor og vigtig deadline i horisonten og med det ene formål at kreere musik sammen og glæden ved dette. Henover 2020 og 2021 besøgte Efterklang studiet RealFarm på Møn fem gange for at skrive og indspille, og naturens og sæsonernes skiften havde også en positiv effekt på den musikalske proces:

“Du føler alle elementerne meget mere, når du ikke er inde byen. Og det er vigtigt at blive mindet om, at vi er en del af naturen”, fortæller Mads Brauer.

Besøgene på Møn kan man få et glimt af i musikvideoen til singlen “Living Other Lives”, som er filmet på et gammelt håndoptrukket russisk 16mm-kamera af fotografen Søren Lynggaard Andersen.

Den fornyede energi tager Efterklang med videre, når til november giver koncerter i Musikhuset i Aarhus, Magasinet i Odense, Musikkens Hus i Aalborg og Operaen i København som en del af deres omfattende europaturne.

Foto af Dennis Morton

For at booke denne artist, se nedenstående kontaktoplysninger