Calby Press 30 1080 X1350 Calby Press 30 1080 X1350

CALBY

Fre. 17 Nov Train Aarhus

Calby

Lør. 18 Nov Skråen Aalborg

Calby

Lør. 25 Nov Posten Odense

Calby

Ons. 29 Nov Vega København

Calby

Soultalentet bag radiohitsene 'Burnout' og 'The Everyday Bit'

Manden bag og sangeren i front, Mik Thybo, har gennem de sidste 15 år produceret for andre og udgivet musik i eget navn. Det er dog først med Calby, at han føler, han har fundet sin egen plads og lyd med et forfriskende greb på 60’ernes soulmusik. Musikken producerer Mik Thybo sammen med Magnus Larsson fra bandet, Lukas Graham.


Danske Calby sit debutalbum i maj 2021 med international pladekontrakt.
Republic Records har signet med Calby, hvis debutalbum ’Burnout’ er mixet af den 16 gange grammyvindende mixer Tom Elmhirst.

Med et moderne soul-udtryk debuterede danske Calby i 2019 med sangen ’The Everyday Bit’.
I starten af 2020 blev den fulgt op af ’Burnout’, som blev Calbys helt store gennembrud. Så fulgte ’The Million Dollar Song’ og senest ’Frequent Flyer’ alle fire singler fandt vej til hitlistens Top-10.
Calby fik således sat et solidt aftryk på lyden af dansk musik anno 2020, hvilket blev understreget af to nomineringer til Danish Music Awards.

Udgivelsen af debutalbummet ’Burnout’, blev udgivet i samarbejde med det amerikanske musikselskab Republic Records.

Calby forklarer: At få Republic Records i telefonen, det løftede humøret lidt, må man sige”. Det var meningen, at vi skulle ud på festivalerne sidste år, så folk kunne sætte et ansigt på min stemme. Det kunne så ikke lade sig gøre”.
Telefonsamtalen med det verdenskendte pladeselskab udmøntede sig i en pladekontrakt der betyder, at Calbys debutalbum ’Burnout’, bliver en international udgivelse. Albummet indeholder 11 tidsløse popsange pakket ind i Calbys soulede og ubesværede stemme.

Den legendariske mixer Tom Elmhirst
Albummet er mixet af den legendariske, 16 gange grammyvindende mixer Tom Elmhirst, der har haft fingrene i blandt andet Amy Winehouses ’Rehab’, Adeles ’Rolling In the Deep’ og David Bowies sidste studiealbum ’Blackstar’.
”Hans cv var jo en af årsagerne til, vi valgte ham. At han valgte og sige ja til at arbejde med os var fuldstændig fantastisk. Med vores musik har han altid ramt den 98-99 procent i første hug og med den sidste procent, der har vi bare tænkt: Okay, vi lader lige grammyvinderen afgøre det. Det er også en god barre at sætte for sig selv, for det skal fandme være i orden, det vi laver, når vi skal sende det over til ham”, fortæller Calby om samarbejdet.

Med Elmhirst’ erfaringer og Republic Records i ryggen, der blandt andet huser superstjerner som Drake, Ariana Grande og The Weeknd, står Calby klar til næste skridt på rejsen. Endelig.
For albummets tilblivelse var ikke helt ukompliceret for Calby, der efter en lang periode med angst måtte møve sig langsomt ind i musikkens verden igen.
”I forbindelse med den her proces, der kom samtidig med angsten, der blev jeg tvunget til at se indad. Fordi jeg vidste, at jeg kunne noget. Men jeg turde ikke. Den erkendelse fik jeg. Der er noget særligt ved at gå 100 procent ned med flaget, som jeg gjorde. For så kan man starte forfra. Det har virkelig været en velsignelse for mig.”

Den autentiske lyd
Og den mulighed fik han, da han en ved et tilfælde ramlede ind i Magnus Larsson, der har co-produceret hans album. Med sig fra turné havde Magnus slæbt et nyindkøbt skrummel med hjem. En 8-spors-båndmaskine, lyden af det analoge som både giver musikken karakter og ægthed – følelsen af noget autentisk.

Samarbejdet med Magnus og erkendelsen af, at Calbys musikalske lod var mere soul gav en nyfunden forbindelse til musikken.
”Jeg ramte noget i mig selv. Det var simpelthen bare nemmere for mig med soul-musikken. Den poppede del af musikken havde jeg ikke helt turde se i øjnene. Og det kan jo skyldes miljø, og hvad jeg troede, folk synes var cool. Det kan man ikke bruge til noget som helst. Det giver mening for mig, fordi det første musik jeg kan huske, det er min mor, der hører Otis Redding. Det er et fundament, som jeg ikke kan løbe fra længere.”

De sidste fem år har været en stejl læringskurve for Calby, der både har fundet sig selv og har færdiggjort et dybfølt album, der endelig er klar til at blive sendt ud i æteren.
”Der er mange ting på albummet, der handler om at deale med sine egne begrænsninger, når man støder på dem. Hvordan forholder man sig til det? Det er jo nok en grundomstændighed i mit liv, at der er sådan et spændingsfelt imellem at være enorm sikker på, hvad jeg gerne vil og kan, og så være enormt usikker på, hvordan. Men nu har jeg lavet musikken, vi har taget billeder, og så er det ude af mine hænder. Hvis folk synes, det er god musik, så skal det nok finde vej derude”, afslutter Calby.

Albummet ’Burnout’ udkom d. 21. maj 2021.

Fakta-boks:
’Burnout’ var i 2020 det næstmest spillede nummer på P3
’Burnout’ nr. 7 på Top-10 listen over de mest indtjenende sange i 2020 (Kilde: Koda)
’Burnout’ modtog i 2020 guld- og platin-certificering
DMA-nomineret i 2020 som Årets Nye Livenavn
DMA-nomineret i 2020 for Årets Danske Radiohit for ’Burnout’
Music Moves Europe Talent Awards - nomineret i 2021 for ‘Best New European Artist’ (EU-musikpris, Eurosonic Festival)

For at booke denne artist, se nedenstående kontaktoplysninger