01 Presse Vertikalt Ameli Dot 01 Presse Vertikalt Ameli Dot

AMELI DOT

Ameli Dot laver musik for alle. Punktum. Fredag d. 22. april udkommer seneste udspil fra Ameli Dot. Singlen hedder ’Hanging With Myself’ og er resultat af et kreativt lydunivers og en personlig selvstændighed, der har taget form gennem flere års udvikling.

Ameli Dot har altid haft et helt særligt behov for at ville please folk, og sætte andre før sig selv. Det har fyldt meget i hendes liv, særligt i gymnasiet, og viste sig ofte at være en hæmsko for hendes kreative udvikling, hvor hun også synes det var svært at finde sin plads i mængden. Men når hovedet lod sig drømme ind i musikkens verden var det de stærke og bramfrie sangerinder, der tændte en rebelsk ild i Ameli Dot. Det gav hende modet til at stå op for sig selv, sige sin ærlige mening og finde sit eget stærke selv. Troen på og lysten til at åbne op for sluserne og for alvor dyrke musikken og sangskrivningen.

Igennem hele Ameli Dots liv har musikken været en dominerende størrelse. Hendes forældre mødte hinanden gennem musikken og førte det ind i hjemmet fra en meget tidlig alder. Hvorvidt Ameli Dot også skulle gå musikkens vej, som hendes forældre før hende, mødte dog sin modstand i det, at hendes familie ønskede at holde hende fra bagsiderne ved musikbranchen. Dette havde dog en klart modsat virkning på Ameli Dot. Det ”forbudte” blev spændende og mere interessant, og skabte en stor nysgerrighed i hende. En nysgerrighed der satte gang i hendes lyst som 13-14-årig til at skrive sange og spille på farens guitar i al hemmelighed.

Et musikalsk og personligt univers i balance Ifølge Ameli Dot selv bevæger hun sig flydende gennem et soul-, indie- og pop-lydunivers. Der lægges et fokus på tekster med et glimt i øjet, samt eksperimenterende produktioner, der skal få folk til at undre sig og reflektere. Ameli Dots melodier og tekster opstår ofte i hovedet på hende selv, når hun vågner om morgenen. Disse kreative tankespind og ideer forfølger hende resten af dagen, indtil hun bare er nødt til at gøre noget med dem og således skabes musik og tekst. Derfor er det også til hendes store glæde at have fundet den helt rette samarbejdspartner i produceren Emil Falk, der tidligere har produceret for Hugo Helmig, Benjamin Hav, Dopha mf., som kan gengive hendes indre univers på bedste vis.

Formålet med musikken er at give folk noget at samles om igen. At kunne stikke til folk med en tilpas mængde seriøsitet og humor, der giver lytteren stof til eftertanke. Netop denne fine balance er utrolig vigtig for Ameli Dots musikalske univers, og samtidig hendes eget liv. Sangene er ikke ment til et bestemt segment af befolkningen, men derimod alle. Lige fra dem som står helt oppe foran scenen og skråler med, til dem på de bagerste rækker, der svajer til melodien. Ameli Dot vil ikke putte folk i kasser, ligesom hun heller ikke selv ønsker at blive det. Det er dyrkelsen af skævheden og et opgør med opfattelsen af det perfekte og det uperfekte, som driver Ameli Dots lydunivers, hvor der er plads til alt. F.eks. crocs og rødvin, som det også lyder på hendes seneste single ‘Hanging With Myself’.

At have det fedt med sig selv Den seneste single hedder ‘Hanging With Myself’ og udkommer fredag d. 22. april. Sangen udtrykker kraft og energi, gennem sit opløftende budskab om, at det er okay at have det godt i sit eget selskab.

Discover Ameli Dot

Kontakt

  • Agent

    Martin Rinza

    martin@luger.dk