Hugorm Nytalbum 1100X1372 Hugorm Nytalbum 1100X1372

I dag udkommer Hugorms album "Kom vi flygter"

HUGORM tager flugten ind i melankolien og det håbefulde på nyt album.

“KOM VI FLYGTER”, synger Simon Kvamm i omkvædet på titelnummeret på HUGORMs nye album af samme navn, der udkommer 23. oktober.

“Det giver associationer til noget dystert. Man flygter fra noget. Men samtidig ligger der i vi’et en fornemmelse af en samhørighed, en rækken ud til andre og opfordring til at gøre det sammen. Vi flygter, men hvorfor? Måske for at bygge noget nyt og bedre sammen,” siger Simon Kvamm:

“For mig er det et meget godt udtryk for energien på albummet. Det er et album, der bøvler med livet som en svær størrelse og med sig selv som en svært placerbar størrelse. Men netop ved hjælp af musikken og andre mennesker er der også håb.”

HUGORM begyndte som et lystdrevet producerprojekt for Simon Kvamm, Árni Bergmann Jóhannsson og Morten Gorm i en garage i Klitmøller. Selvom deres genremæssige rødder udsprang tre forskellige steder, fandt de fælles fodslag og udsendte i januar 2020 seks maskingeværsalvenumre på debut-EP’en ‘FOLK SKAL BARE HOLDE DERES KÆFT’.

På HUGORMS første album ‘KOM VI FLYGTER’ er grundenergien fra EP’en bevaret, hvilket bl.a. kommer til udtryk i sangene ’POTTEMANDEN’ og ’KONG ALKOHOL’. Førstnævnte som kommer med en musikvideo i et gammelt stumfilmsunivers, hvor man i en kulsort og satirisk forestilling følger Pottemanden med NEJ-hatten på – bogstaveligt talt – der sammen med sine brødre har et opgør med den faretruende og udefrakommende kult af YES-mænd der vil omvende dem alle.

Men i løbet af de 9 numre bliver der også malet med nye farver og afsøgt nye hjørner af det musikalske univers. Der bliver stadig spasset ud, men også rakt ud efter det håbefulde.

“Der er en frustration over tilværelsen, over ens egen uformåenhed. Der er numre, der bøvler med selvlede og måske ligefrem selvhad. Men der er alligevel noget håbefuldt til stede og en underliggende fornemmelse af ikke at have givet op. Der er noget lyst og konstruktivt, der hele tiden lurer under overfladen. Det afspejler i høj grad, hvordan jeg selv har det,” siger Simon Kvamm.

På ‘KOM VI FLYGTER grubles der over mennesker, der er forsvundet ud af ens liv og kæmpes med at være knudeagtig og komme ind og vise sine følelser. Både hvad angår de tekstmæssige, musikalske og produktionsmæssige elementer fortsætter HUGORM med at udvikle sig og bevæge sig nye steder hen.

“Det er en del af vores kunstneriske kollektiv, at det kan tage alle former, både når vi udgiver musik og optræder live. Hver gang, jeg har været med til at udgive noget, har det skulle klare det cut, at det skal være noget, der mangler. Det skal være noget, der ikke er derude i forvejen. Det kan det her album. Jeg håber, det rammer nogen, der ligesom mig selv kan identificere sig med at være dystert stemt, men alligevel har et lys og et håb i sig,” siger Simon Kvamm:

“Det er ikke musik, der er for tungt. Der er ikke noget tudefjæs over det. Men det er melankolsk og kraftfuldt. Jeg kan godt lide musik, der henvender sig til min aldersgruppe, hvilket vil sige midt i livet, uden der nødvendigvis behøver være gået barstol og troubadour i den. Jeg har en fornemmelse af, at der er andre derude, der også godt kunne tænke sig noget, der gør lidt ondt.”

Lyt med her: https://hugorm.lnk.to/komviflygter