Rhye Eflyer V2 Rhye Eflyer V2

Det stilfulde indie/elektroniske projekt Rhye, spiller i VEGA!

Den velkendte falsetstemme fra canadiske Mike Milosh, bedre kendt under navnet RHYE, kommer til Danmark!

Indhyllet i mystik, dukkede RHYE for første gang op på internettet, hvorefter verdenen summede over de mystiske billeder, sofistikerede sensuelle musikvideoer og den karakteristiske stemme. Efter stor succes med deres to første singler, ”Open” og ”The Fall”, blev det anmelderroste debutalbum ’Woman’ udgivet i 2013, som nåede en flot plads på Billboard 200 og hyldet af anmeldere fra hele verdenen, heriblandt Pitchfork, The Guardian og New York Times. Talentfuld sangskrivning, betagende vokal og dybe instrumentale finesser kombineres til en berusende blanding af R&B inspireret, dyb følelsesladet sound og albummet var et oplagt valg til at frembringe intime øjeblikke.

Siden han debut, har Milosh turneret verden rundt samt udgivet yderligere to albums, hhv. det længe ventede ’Blood’ i 2018, som igen blev hyldet af anmelderne og dernæst det klaverfokuserede projekt ’Spirit’ i 2019, som fejrer den fine magi af blide øjeblikke i samarbejde med Ólafur Arnalds, Doveman og Dan Wilson. Transformeringen af det der engang var et studieprojekt, er nu hævet med en fasttømret besætning af dygtige multiinstrumentalister, som indfanger folkemængder i teatre og festivaler over hele verdenen, med særligt opsigtvækkende opsætninger på hhv. Coachella og Pitchfork.

RHYE’s seneste besøg i Danmark var netop i Store VEGA, hvor den totalt udsolgte koncert fik flotte 5 ud af 6 stjerner af både GAFFA og Soundvenue.

”De ikoniske klaverakkorder og medrivende strygere på hitperlen ‘The Fall’ føltes som en nostalgisk forelskelse, der (heldigvis) er umulig at blive kvit, mens Milosh og co. med ‘Stay Safe’ sikrede, at det introverte univers fik en ekstra dimension på kompositionernes egne præmisser – med en medrivende inderlighed og længsel i hver eneste frasering og en indlevende øm- og ægthed i hver tone.” - Maibritt Enevoldsen, Soundvenue.

I 2020 fortsætter rejsen med ny musik, og vi glæder os til at byde RHYE velkommen 22. november i Store VEGA, København.

Discover rhye