Jada Stjernedrys Jada Stjernedrys

Jada modtager Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris

Jada har gennem det seneste år virkelig cementeret sin status som fremtidens næste store popstjerne herhjemme, og da hun tidligere på måneden vandt prisen for Årets nye livenavn ved DMA 2019, hvor The Minds of 99 desuden løb med to priser, blev det helt tydeligt, hvorfor Jada også i eget navn har en række udsolgte shows linet op i starten af næste år i både Store Vega og på Train.

Det er i det hele taget en stor dag, hvad angår Jada-annonceringer, for det er også netop kommet frem, at sangeren bliver tildelt Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris på intet mindre end 100.000 kr, for »sin evne til at åbne for et popunivers, der gennemsyres af både mod og skrøbelighed«.

Jada skal nok snart forlænge sin kaminhylde med brædder, for nu har hun modtaget endnu en pris til samlingen. Den seneste er dog lidt speciel, da den bliver uddelt af selveste Kronprinsparret.

Sangeren og sangskriveren med det borgerlige navn Emilie Molsted Nørgaard tildeles Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris og 100.000 kroner "for sin evne til at åbne for et popunivers, der gennemsyres af både mod og skrøbelighed", oplyser DR.

Showet sendes direkte på DR1 lørdag den 2. november klokken 21-22.30. Stéphanie Surrugue og Kåre Quist er værter, og showet får musikalsk besøg af blandt andre Alphabeat, Hjalmer og Claus Hempler, ligesom Jada også selv optræder.

Jada har tidligere modtaget P3-Talent-prisen ved P3 Guld 2019, og sidenhen har hun vundet to Steppeulve ved musikkritikernes prisuddeling for Årets Sang ("Keep Cool") og som Årets Håb. Hun er derudover kåret som Årets Talent ved sangskriverprisen Carl Prisen, som Årets Nye Danske Livenavn ved Danish Music Awards og modtager altså nu en Stjernedryspris.

Kunstneren debuterede i januar 2018 med singlen "Keep Cool" og har siden udgivet yderligere tre singler og det anmelderroste album I Cry a Lot.